Forside

image_pdfimage_print
test1 test2 test5 test8

VELKOMMEN TIL NORSK NUMISMATISK FORENING (NNF)

image_pdfimage_print

NNF er en forening for alle som er interessert i numismatikk, enten det er mynter, sedler, medaljer eller generell pengehistorie. Som etablert i 1927 er vi den eldste forening i sitt slag i Norge. Vi er en interesseorganisasjon for samlere, vi er et møtested for likesinnede møtekalender og oppleve spennende kåserier fra numismatikkens mangslungne verden og delta i auksjoner med varierende utbud auksjonslister med objekter som skriver seg fra antikken til vår tid.
Medlemsbladet, Norsk Numismatisk tidsskrift (NNT) utkommer fire ganger i året og søker å dekke et bredest mulig spekter av interesse for samlere og andre vitebegjærlige NNT. Det er lett å bli medlem, kom på et møte, eller sjekk medlemskap her.

Nettsiden vår er vår fremste kommunikasjonskanal til medlemmene. Her vil du finne det viktigste om våre foreningsaktiviteter: om møter, auksjoner, nyheter. Vi vil etter hvert legge inn basisinformasjon om numismatikk, med råd om samling, oppbevaring av objekter, katalogisering, mynthistorie m.m. Du skal også finne nyttige linker. Dette vil ta litt tid.

For daglige doser kan du følge oss på facebook.

Disse nettsidene er ikke ”ferdige” – de kan helt sikkert bli bedre. Vi hører gjerne din mening om hvordan de kan bli bedre!

Postet i Aktuelt fra NNF, Forside-topp | Legg til kommentar

Førstkommende medlemsmøte

image_pdfimage_print

Møtene avholdes i 2.etasje på «Håndverkeren», Rosenkrantz gate 7. Dørene åpnes ca kl 18:30.
Vis møteprogram

Postet i Uncategorized | Legg til kommentar

ÅRETS JULEMØTE

image_pdfimage_print

Holdes hjemme hos Christian Pedersen i Ekelyveien 7c på Ris (T-bane linje 1) kl. 18.00 den 13 desember.
Mange vil huske tidligere julemøter her, i Christians private museum
som preges av hans interesser: 2. Verdenskrig og jakt på store dyr. Han lover spennende mat (ny leverandør i år) og leskende drikk.

Dessuten, en overraskelsesauksjon: Noen styremedlemmer har donert mynt til auksjon. Ikke mange, men høy kvalitet!
Auksjonslisten finner du her!

Påmelding til gunnar@oslomyntgalleri.no eller på medlemsmøtene i oktober og november.
Prisen blir kr. 500, som omfatter mat OG drikke.

Postet i Aktuelt fra NNF, Forside | Legg til kommentar

NORBØFOREDRAGET 25. OKTOBER

image_pdfimage_print

steinevenmage0011

Stein A. Evensen fordrar om: ”Mynter med motiv fra Marsmarken i
ordtidens Roma”.
Mange mynter fra det gamle Roma heter sitt reversmotiv utenfor Forum Romanum. De kan fortelle om hvordan Roma brukte Marsmarken før og under tidlig keisertid. Eksempler er fester, valg, samlingspunkt for militære feiringer (som triumfer) og begravelsesområde. Senere fulgt opp med demonstrasjoner over Romas makt og rikdom gjennom prangende bygg.

Postet i Forside | Legg til kommentar

MØNTBØRS I KØBENHAVN 30. OKTOBER

image_pdfimage_print

Våe søsterforening, Dansk Numismatisk Forening avholder sin 8. Møntbørs i København søndag 30. Oktober. Her vil flere danske handlere og private samlere være representert, og vi må huske at våre danske venner ser på «norsk» mynt fra dansketiden også som «dansk». En hyggelig variant er jo å ta en «dagstur» med Danskebåten, reis lørdag ettermiddag, spis god middag og hygg deg – gå på «børsen» søndag formiddag og ta samme båt hjem kl. 16.

Utvidet informasjon finner du her

Postet i Forside | Legg til kommentar

Om Norsk Numismatisk Forening (NNF)

image_pdfimage_print

NNF er en forening for alle som er interessert i numismatikk, enten det er som samlere av mynter, sedler, medaljer eller generell pengehistorie. Som etablert i 1927 er vi den eldste forening i sitt slag i Norge. Vi er en interesseorganisasjon for samlere, vi er et møtested hvor du kan treffe likesinnede (møtekalender) og oppleve artige kåserier fra numismatikkens mangslungne verden og delta i auksjoner med varierende utbud (auksjonslister). Medlemsbladet Norsk Numismatisk Tidsskrift utkommer fire ganger i året og søker å dekke et bredest mulig spekter av interesse for samlere (NNT) og vi driver disse nettsidene som vi håper skal være interessant for samlere og andre som er interessert i numismatikk. (Medlemskap)

Postet i Uncategorized | Legg til kommentar