Forside

image_pdfimage_print
test1 test2 test5 test8

VELKOMMEN TIL NORSK NUMISMATISK FORENING (NNF)

image_pdfimage_print

NNF er en forening for alle som er interessert i numismatikk, enten det er mynter, sedler, medaljer eller generell pengehistorie. Som etablert i 1927 er vi den eldste forening i sitt slag i Norge. Vi er en interesseorganisasjon for samlere, vi er et møtested for likesinnede møtekalender og oppleve spennende kåserier fra numismatikkens mangslungne verden og delta i auksjoner med varierende utbud auksjonslister med objekter som skriver seg fra antikken til vår tid.
Medlemsbladet, Norsk Numismatisk tidsskrift (NNT) utkommer fire ganger i året og søker å dekke et bredest mulig spekter av interesse for samlere og andre vitebegjærlige NNT. Det er lett å bli medlem, kom på et møte, eller sjekk medlemskap her.

Nettsiden vår er vår fremste kommunikasjonskanal til medlemmene. Her vil du finne det viktigste om våre foreningsaktiviteter: om møter, auksjoner, nyheter. Vi vil etter hvert legge inn basisinformasjon om numismatikk, med råd om samling, oppbevaring av objekter, katalogisering, mynthistorie m.m. Du skal også finne nyttige linker. Dette vil ta litt tid.

For daglige doser kan du følge oss på facebook.

Disse nettsidene er ikke ”ferdige” – de kan helt sikkert bli bedre. Vi hører gjerne din mening om hvordan de kan bli bedre!

Postet i Aktuelt fra NNF, Forside-topp | Legg til kommentar

Førstkommende medlemsmøte

image_pdfimage_print

27/09/2016 kl.19:00

Medlemsmøte med auksjon. Lars Lunde ”Varianter av norske mynter 1872-1957”. Lunde har samlet varianter siden 1972 og har i dag en samling på ca 10.000 fordelt på 50 permer. Han er i ferd med å gi ut bok, første bind vil omhandle perioden 1872 til 1923. (Bildet nedenfor viser et tidlig utkast til forside). 1874 1916 oskar ny 22

Møtene avholdes i 2.etasje på «Håndverkeren», Rosenkrantz gate 7. Dørene åpnes ca kl 18:30.
Vis møteprogram

Legg til kommentar

MØNTBØRS I KØBENHAVN 30. OKTOBER

image_pdfimage_print

Våe søsterforening, Dansk Numismatisk Forening avholder sin 8. Møntbørs i København søndag 30. Oktober. Her vil flere danske handlere og private samlere være representert, og vi må huske at våre danske venner ser på «norsk» mynt fra dansketiden også som «dansk». En hyggelig variant er jo å ta en «dagstur» med Danskebåten, reis lørdag ettermiddag, spis god middag og hygg deg – gå på «børsen» søndag formiddag og ta samme båt hjem kl. 16.

Utvidet informasjon finner du her

Postet i Forside | Legg til kommentar

DET BLIR AUKSJON I MAI LIKEVEL!

image_pdfimage_print

Selv om vi fortsatt gjerne vil ha flere mynter til auksjonene, har vi i all fall nok til auksjon på møtet 31 mai. Flere rariteter fra antikken, middelalderen og “ny tid” som numismatisk er alt etter middelalder. Sjekk link her.

Postet i Forside | Tagged , | Legg til kommentar

INNKALLING TIL GENERALFORSAMLING I NNF

image_pdfimage_print

Innkalling til generalforsamling i Norsk Numismatisk Forening tirsdag 29. mars 2116,
kl. 19:00 i Håndverkeren Kurs- og Konferansesenter, Rosenkrantz gate 7 (på hjørnet av Kristian IV’s gate), 0159 Oslo.

Generalforsamlingen settes med følgende dagsorden:

 1. Valg av møteleder.
 2. Valg av referent.
 3. Årsberetning.
 4. Regnskap.
 5. Valg av styremedlemmer. Følgende tillitsmenn er på valg:
  1. Formannen, Carl Henrik Størmer
  2. Styremedlemmene Arne Riise, Olav Klingenberg og kasserer Arild Moen Pedersen.
 6. Valg av revisor for ett år, Rune Rysstad er på valg.
 7. Valgkomité. Valgkomiteen består nå av Guttorm Egge, Sverre Dyrhaug og Bernt Bertelsen. Sverre Dyrhaug er på valg.
 8. Fastsettelse av kontingent for 2016. Styret foreslår uendret kontingent kr. 500.
 9. Utnevnelse av æresmedlem i NNF
 10. Eventuelle innkomne forslag.

 

Det vil etter generalforsamlingen bli avholdt vanlig medlemsmøte med auksjon.

Styret

Postet i Aktuelt fra NNF, Forside | Legg til kommentar

Om Norsk Numismatisk Forening (NNF)

image_pdfimage_print

NNF er en forening for alle som er interessert i numismatikk, enten det er som samlere av mynter, sedler, medaljer eller generell pengehistorie. Som etablert i 1927 er vi den eldste forening i sitt slag i Norge. Vi er en interesseorganisasjon for samlere, vi er et møtested hvor du kan treffe likesinnede (møtekalender) og oppleve artige kåserier fra numismatikkens mangslungne verden og delta i auksjoner med varierende utbud (auksjonslister). Medlemsbladet Norsk Numismatisk Tidsskrift utkommer fire ganger i året og søker å dekke et bredest mulig spekter av interesse for samlere (NNT) og vi driver disse nettsidene som vi håper skal være interessant for samlere og andre som er interessert i numismatikk. (Medlemskap)

Postet i Uncategorized | Legg til kommentar