INVITASJON TIL SOMMERMØTE TIRSDAG 11. JUNI 2019

Norsk Numismatisk Forening ønsker å invitere til

sommermøte tirsdag 11. juni 2019 på Hvervenbukta ved Bunnefjorden fra kl. 18.00 til kl. 22.00.

Men vi trenger å få avklart raskt hvor mange som er interessert. NNF vil ikke gjennomføre arrangementet hvis det er mindre enn 15-20 deltakere.

Påmelding må skje til Sverre Dyrhaug i medlemsmøtet nå eller  senest 9. mai (mobil 924 47025, epost: sverdy@online.no)

Hvervenbukta ligger ved Gamle Mosseveien, rett etter der den tar av fra E 18. Det er mao. en ca. 10 minutters kjøretur fra Oslo sentrum, hvis det ikke er mye kø. Det skal være greit å komme dit både med bil og buss (se nærmere nedenfor), og vi regner derfor med at alle kan ordne transport selv eller samordne seg med andre deltakere.

Fra parkeringsplassen på Hvervenbukta er det drøyt hundre meter å gå ned til møtestedet vårt, som er et lite rødt hus ved badestranda som heter «Anne på landet». Det er der vi skal ha bespisning og der det meste vil foregå.

Det tas ikke værforbehold, vi gjennomfører som planlagt – okke som. Vi har mulighet til å være innendørs, men blir det fint, slik vi tror, holder vi oss utvilsomt mest ute. Vi starter kl. 18.00, men folk kan selvsagt komme tidligere, f.eks. hvis de vil prøve seg på et bad.

Vi tar sikte på et måltid med reker og hvitvin eller mineralvann. (De som ikke ønsker reker, skal få et godt alternativ). Det vil også bli kaffe og kake. Ektefeller og partnere kan inviteres med. Vi håper å kunne holde betalingen pr. person i størrelsesorden kr. 500 (med vinservering) og kr. 300 (uten).

Faglig program
Hvervenbukta er del av det gamle Ljansgodset «Stubljan», som har en historie som skriver seg tilbake til 1600-tallet. Ingen har gravd dypere i denne historien enn vårt eget medlem Finn Erhard Johannessen. Vi gleder oss til å høre ham fortelle om sagbruksdrift og trelasthandel under skiftende konjunkturer i regi av fornemme brukseierfamilier: Holter, Wessel, Rosenkrantz, Juel og Ingier.

Litt foreløpig om transport
Bussforbindelsene til Hvervenbukta skal være bra. To bussruter (80E og 83) går fra Klingenberg kino – via Tollboden – til Fiskevollen holdeplass. Derfra er det ca 500 meter turvei til Hvervenbukta. For de som kjører bil, bør mulighetene for parkering være gode på den store P-plassen inn fra Gamle Mosseveien.
—————————————-

Over: Hvervenbukta sett fra sør, innover mot Oslo sentrum.
Under: «Anne på landet»

Følg og lik! =)