Medlemsmøter

image_pdfimage_print

26/02/2019 kl.18:00

Jon Anders Risvaag: Hvorfor var introduksjonen av en norsk mynt avgjørende for fremveksten av byene i middelalderen? Da Harald Hardråde og Olav Kyrre etablerte det norske myntvesenet i andre halvdel av 1000-tallet, fikk det store samfunnsmessige konsekvenser. Mynten påvirket fremveksten av byer og bidro til å forrykke maktbalansen mellom kongen og andre stormenn og enkeltmenneskets forhold til handel og verdier.

26/03/2019 kl.18:00

Årsmøte samt et eget tema for dagen: Erik Rønning Johansen, formann i Norges Metallsøkerforening orienterer om norske metallsøkere og deres virksomhet. Ad myntfunn: Hvilke typer av mynt, i hvilken kontekst finnes de, og i hvilken tilstand? Hvordan er erfaringene med grunneiere, arkeologer og museumsmyndigheter? Vi får demonstrert en metalldetektor.

 

Det foreligger komplett møteplan frem til sommeren 2019 med varierte og spennende temaer.

Møtene avholdes i “Wilhelmsenbygget”, Olav Vs gate 5.
Foredraget starter 19:00 men dørene åpnes, og du er hjertelig velkommen for sosialt samvær fra kl. 18:00. Møtet er ferdig ca 21:00.

Klikk her for komplett møteplan.

 

Siste møtereferater

[catlist name=motereferat numberposts=3]

Klikk her for å se alle tidligere møtereferater.

 

Følg og lik! =)
RSS
Få oppdateringer på E-Post
Facebook
Facebook
Twitter