Gavemynten kommer på Septemberauksjonen

Vi har tidligere fortalt om de enestående gavene vi hadde fått fra en giver som ønsker å være anonym. To mynter; den første en speciedaler fra Karl XV ble solgt hos Numisma i fjor, den andre en speciedaler 1849 fra Oscar1, kommer nå opp på auksjonen i NNFs møte 29. september. En flott mynt, som bør kunne gi gode midler til godt medlemsarbeide – så her er det bare å komme og by friskt!

Gavemynt 1 speciedaler 1849 - Advers

Gavemynt 1 speciedaler 1849 – Advers

Gavemynt 1 speciedaler 1849 - Revers

Gavemynt 1 speciedaler 1849 – Revers

Mynten kommer som lot 51 på septemberauksjonen; NM.4 0/01, utrop kr. 15.000.

 

Ex. Oslo Mynthandel nr.61 29/11-2008 nr.315

Mynten stammer fra samlingen til Sigurd Chr. Aamodt. Aamodt var sammen med Ole Chr. Bjørnstad, Hans Holst og Albert Wischmann en av de fire grunnleggerne av Norsk Numismatisk Forening. Aamodt innehadde mange styreverv i foreningen og var foreningens formann da han døde i 1944. En del av samlingen ble omsatt på slutten av 1940-tallet, noen sjeldenheter ble etter Aamodts eget ønske donert til Universitetets Myntkabinett, mens resten av samlingen ble solgt gjennom Oslo Mynthandels auksjoner.

Følg og lik! =)